CĂLĂRAŞI - 31 OCTOMBRIE 2011

Agenţia Europeană pentru Securitate Sănătate în Muncă organizează în fiecare an campanii de informare în cadrul Săptămânii Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă. Pentru anii 2010-2011 s-a lansat o campanie privind mentenanta in conditii de securitate cu scopul prevenirii riscurilor in acest tip de activitate (revizii, reparaţii şi curăţenie).

Inspecţia Muncii, S.C. Euro Consult 07 S.R.L., I.T.M. Călăraşi, Filiala Judeţeană Călăraşi a Asociaţiei Profesionale pentru Securitate şi Sănătate în Muncă Timişoara - A.P.S.S.M.T., au organizat o manifestare-concurs dedicată elevilor de liceu, aliniindu-se astfel iniţiativelor de promovare a securităţii şi sănătăţii în muncă desfăşurate pe întreg continentul.

Acţiunea a cuprins prezentarea şi vizionarea unor materiale (format video) în domeniu, urmate de un concurs contra-cronometru care să evidenţieze identificarea de către liceeni a neconformităţilor în anumite procese de muncă. Se doreşte astfel conştientizarea elevilor din clasele terminale despre complexitatea şi importanţa activităţii de securitate şi sănătate în muncă printr-o manifestare serioasă şi, în acelaşi timp, neplictisitoare şi amuzantă.

La final, toti participanţii au primit materiale de promovare ale campaniei, diplome pentru implicare, iar Grupul Şcolar „Dan Mateescu”, al cărui grup de elevi a furnizat răspunsurile cele mai rapide şi potrivite, a primit premiul de bună practică „În memoriam, inspector de muncă, ing. Marian TUDOR” - ediţia a treia. Au fost prezenţi la acţiune Prefectul judeţului Călăraşi - Emil Muşat, reprezentantul Casei Judeţene de Pensii, servicii externe de prevenire şi protectie, mass-media locală.

Programul manifestării a fost următorul:
Ora 10.00 - Deschiderea lucrărilor simpozionului
Ora 10.15 - Cuvântul Prefectului Judeţului Călăraşi - Emil MUŞAT
Ora 10.30 - „Mentenanta – factor de siguranţă la locul de muncă?” - Lenuţa BOMBIŢĂ
Ora 10.45 - Desfăşurare concurs: „Eşti pregătit? START! Găseşte greşelile!”
Ora 11.45 - Pauză
Ora 12.00 - Acordarea premiului de bună practică - ediţia a III-a „In memoriam, inspector de muncă - ing. Marian TUDOR”
- Concluzii/ Încheierea manifestării

EURO CONSULT 07 S.R.L.